در ویدئو قبلی در مورد مقایسه ساختمان بتنی و فولادی صحبت کردیم. در اینجا فرض می‌کنیم که شما سازه بتنی را انتخاب کرده‌اید بنابراین به معرفی انواع سقف در سازه بتنی می‌پردازیم. در قسمت بعدی به انواع سقف در اسکلت فلزی خواهیم پرداخت.

انتخاب صحیح سقف در ساختمان تاثیر قابل توجهی در هزینه ساخت ساختمان دارد. به طوریکه شاید ما از یک سقف ارزان تری استفاده کنیم ولی این سقف باعث شود مقدار آهن مصرفی در فونداسیون افزایش یابد.

در سازه بتنی از چه سقفی استفاده کنیم؟

حرف آخر را همین اول می‌زنیم! تا زمانیکه معماری پروژه شما نهایی نشده باشد نمی‌توان گفت کدام سقف در سازه بتنی شما بهتر است! من به عنوان یک مهندس طراح سازه مثل بقیه همکارانم برای اینکه بتوانم مشاوره درستی به شما بدهم باید این اطلاعات را در اختیار من بگذارید:

  • دهانه های شما چند متری هستند؟ منظورم این است حداکثر فاصله ستون های شما از هم چقدر است؟
  • عرض زمین شما چند متر است؟
  • موقعیت راه پله شما در کجای پلان قرار دارد؟ آیا وسط است یا در یک گوشه قرار گرفته؟
  • موقعیت پذیرایی شما در کجا قرار دارد؟ جلوی ملک قرار گرفته؟
  • معماری شما چقدر برایتان مهم است؟ منظورم این است آیا زمین شما در منطقه ای هست که حاضر باشید هزینه های بیشتری را برای حفظ معماری موردنظرتان بپذیرید؟!

انواع سقف در سازه بتنی

تیرچه بلوک

سقف تیرچه بلوک به نوعی ساده ترین و ارزان ترین سقف در ساختمان بتنی محسوب می شود. ابتدا تیرچه های بتنی به فاصله حدود ۵۰ سانتیمتری قرار گرفته و بین آنها با بلوک پر می شود. بلوک ها از جنس یونولیت، سفالی یا سیمانی می‌توانند باشند. سپس روی آنها آرماتور قرار گرفته که مقدار آن چیزی حدود 6 کیلوگرم در هر مترمربع می باشد. پس از قرارگیری آرماتورها بتن ریزی انجام می‌شود. در مورد مقدار آرماتور مصرفی در هر سقف در مطلب دیگری تحت عنوان چند کیلوگرم آهن در ساختمان مصرف میشود؟ به طور مفصل توضیح داده ایم.

ضخامت بتن ریزی در سقف تیرچه بلوک حداقل ۵ سانت است که با نظر طراح سازه ممکن است بیشتر نیز بشود.

تیرچه در سقف تیرچه بلوک دارای یک پاشنه بتنی است که داخل آن آرماتور قرار گرفته است. مابقی آرماتورهای تیرچه در تصویر زیر مشخص است.

هشدار در مورد تیرچه های بتنی

میلگردهایی که در ساخت تیرچه استفاده میشود حتما باید به صورت یکسره باشد. یعنی نباید چند میلگرد را به هم جوش داده باشند. متاسفانه بعضی از کارگاه های تولید تیرچه برای سود بیشتر از این حقه کثیف استفاده میکنند. کنترل وصله نبودن میلگردهای در تیرچه بتنی از وظایف مهندس ناظر است. ولی به هر حال شما به عنوان کارفرما حتما تیرچه های خود را از کارگاه های معتبر اری کنید.

تیرچه بتنی

دال های مشبک : وافل

از نظر سازه ای این سقف به نوعی مانند همان تیرچه بلوک است. اما متفاوت هایی در اجرا دارد که در زیر ذکر می‌کنیم:

  1. در سقف وافل مثل تیرچه بلوک تیرچه آماده ای وجود ندارد تیرچه ها همزمان با کل سقف بتن ریزی می شوند.
  2. در تیرچه بلوک، بلوک ها نقش پرکنندگی دارند ولی در وافل قالب های پر کننده بعدا از زیر باز می شوند و در سقف های دیگر مجددا قابل استفاده هستند.

 

دال های مجوف : یوبوت و کوبیاکس

نام دیگر سقف های مجوف سقف هایی با قالب ماندگار است. دلیل این نامگذاری این است که قالب ها درون بتن دفن می شوند و نقش پر کننده دارند. تنها تفاوت بین سقف های مجوف در قالب های آنهاست. قالب سقف یوبوت مکعبی شکل است در صورتیکه کوبیاکس کروی شکل است.

زیر این قالب ها بین 5-7 سانتیمتر و بالای این قالب ها نیز 5-8 سانتیمتر بتن ریزی می شود. یعنی در مجموع حدود 15 سانتیمتر بتن ریزی در محل قالب ها خواهیم داشت. این نکته را نیز باید توجه داشته باشید که در همه جا نمی‌توانید از این قالب ها استفاده کنید بلکه در محدوده اطراف ستون و دیوارهای برشی حق استفاده از قالب های پرکننده را نداشته و باید بتن به صورت توپر اجرا شود. اگر ارتفاع قالب ها را 20 سانت در نظر بگیریم در این محدوده حدود 35 سانتیمتر بتن ریزی خواهیم داشت که موجب بالا رفتن وزن سقف می شود.

قبل از اینکه یوبوت را انتخاب کنید به این موارد توجه کنید!

  1. بعضی از شرکت ها در تبلیغات خود میگویند این سقف سبک است. در صورتیکه به هیچ عنوان اینطور نیست. طبق توضیحاتی که دادیم در محدود قالب ها حدود 15 سانت و در محدوده بیرون از قالب ها حدود 35 سانت بتن ریزی خواهید داشت. این در حالی است که تیرچه بلوک حدود 5 سانت و وافل حدود 10 سانت بتن ریزی روی قالب دارد. بنابراین گول تبلیغات را نخورید. این سقف مزایای زیادی دارد ولی مزیتش قطعا سبک بودن آن نیست!!
  2. طراح سازه بعضا مجبور می‌شود در این سقف ها در محدوده ستون ها و دیوارهای برشی آرماتور بسیار زیادی قرار دهد. گاهی اوقات تراکم آرماتور آنقدر زیاد می شود که بتن از بین میلگردها رد نمی‌شود! در این مواقع باید در بتن خود حتما از فوق روان کننده استفاده کنید.
  3. قالب هایی که می حتما در وسطشان مطابق تصویر زیر سوراخ داشته باشد. سوراخ وسط قالب برای این است که بتن از وسط قالب عبور کرده و فضای زیر قالب ها را پر کند. دلیل دیگر تعبیه این سوراخ ها عبور شلنگ ویبراتور جهت ویبره کردن بتن است.
یوبوت اصلاح شده

 

توصیه نهایی : کدام سقف را انتخاب کنیم؟

همانطور که در ابتدا این مطلب گفتیم قبل از اینکه سقف خود را انتخاب کنید ابتدا باید معماری پروژه خود را نهایی کنید. اگر بخواهیم در یک جمله به شما بگوییم که چه سقفی را انتخاب کنید اینطور می توان گفت که :

  • در دهانه های متوسط مثلا 5-6 متر بهتر است تیرچه بلوک را انتخاب کنید.
  • در دهانه های بلند مثلا بیش از 10 متر انتخاب وافل بهترین گزینه است.

دکوراسیون و بازسازی خانه تیرچه ,قالب ,بتنی ,بلوک ,سازه ,استفاده ,تیرچه بلوک ,سازه بتنی ,انتخاب کنید ,قرار گرفته ,طراح سازه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

هر چی که بخوای معرفی کالا فروشگاهی لوازم جانبی کامپیوتر دَردانه هیئت عزاداران حسینی مهاجرین افغانستانی Androoomeda مرکز توانبخشی ایرانیان بوشهر